Z rekonštruovaného domu ukradli stavebný materiál. Zmizlo lešenie. Tri nálezy munície v jeden deň

17.09.2009 Celý región

Z rekonštruovaného domu ukradli stavebný materiál:\r\nBardejovskí policajti vyšetrujú od včera krádež stavebného materiálu z garáže jedného z rodinných domov v obci Becherov, okr. Bardejov.
Doposiaľ neznámy páchateľ materiál ukradol v dobe od 1.9.2009 do 15.9.2009. Z pozemku pri dome ukradol 50 m2 voľne položených sadrokartónových dosiek. Následne odomkol garáž a ukradol odtiaľ tri vedrá mozaikovej živice, osem kusov kovových konštrukcií na sadrokartón, deväť vriec stavebného lepidla, 25 m2 dreveného obkladu, jedno vrece vonkajšej fasádnej omietky, trojdielny kovový rebrík, priamočiaru pílku a fúrik. Majiteľovi, ktorý daný dom rekonštruuje vznikla škoda 677. - €. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Zmizlo lešenie:
Na polícií v Turanoch nad Ondavou oznámil včera podvečer 55 ročný muž krádež lešenia.
Hliníkové lešenie bolo pristaveného pri jednom z barov v rekreačnej oblasti Domaša-Valkov, okres Stropkov. Zatiaľ neznámy páchateľ ho ukradol niekedy v dobe od 25.8.2009 do 7.9.2009. Spôsobená škoda je vyčíslená na 700, - €. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže.

Tri nálezy munície v jeden deň:
Prešovský policajný pyrotechnik zneškodnil počas včerajšieho dňa tri munície na troch rôznych miestach v Prešovskom kraji.

Prvý nález oznámil včera krátko pred 10:00 h na linku 158 51 ročný muž. Ten v lese pri obci Vyšný Komárnik našiel jednu delostreleckú mínu a jeden stabilizátor delostreleckej míny z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu zabezpečila policajná hliadka až do príchodu pyrotechnika.

O 12:32 h prijala polícia ďalšie oznámenie o náleze munície. V lese pri vodnej nádrži Starina našla 47 ročná žena muníciu z II. svetovej vojny. Policajná hliadka miesto zabezpečila a zatiaľ nezistený typ munície následne zaistil pyrotechnik.

Tretie oznámenie nález munície prijala polícia o 17:00 h. V priekope pri ceste v obci Soľ, okr. Vranov našla miestna žena delostreleckú mínu z obdobia II. sv. vojny. Miesto bolo policajnou hliadkou zabezpečené a mínu zaistil policajný pyrotechnik.
 

Vyberte región